“Wij luisteren niet naar opinies, maar naar wetenschappers”. Ja, waarlijk, het waren de woorden van premier Alexander Decroo zelf, in een reactie op een vraag in verband met het handhaven van de lock downmaatregelen. Maar onze politici luisteren blijkbaar enkel naar wetenschappelijk advies als het in hun kraam past.

Neem nu de grote intensieve veehouderijen. Uitbaters van die bedrijven denken in vierkanten. Ze hebben het liefst éénzelfde type dier, met éénzelfde genetisch materiaal, gefokt en geselecteerd om supersnel te groeien of massaal veel melk of eieren te produceren. Het liefst van al nog klonen, mocht dat mogelijk zijn. En daarom zitten in die megastallen onmenselijk veel vrijwel identieke dieren bijeengepropt op een kleine oppervlakte. Bovendien is hun immuunsysteem verzwakt, tengevolge van ellendige levensomstandigheden, constante hoge stress, en volgepompt met antibiotica.

Wat gebeurt er als er een virus of bacterie in zo’n populatie terechtkomt? Juist. Die heeft dan het rijk voor zich alleen. Daardoor gaat ze razendsnel woekeren zoals een bacterie in een petrischaaltje in een laboratorium.

De intensieve veehouderij is een paradijs voor zoönosen, een tikkende tijdbom vol dierenleed waar de pandemie van morgen vandaag al wordt uitgebroed.

Daar zijn wetenschappers het unaniem over eens, toch ?

In Rusland is alweer een vogelgriep overgesprongen van kippen op mensen, in een megagrote kippenfarm, en heeft haar eerste menselijke slachtoffers gemaakt.

Sluiten, die handel !

Gezondheid van dieren gaat samen met gezondheid van mensen.

Wij willen competente politici die de oorzaken achter de grote milieu- en gezondheidscrises van vandaag aanpakken. In plaats van te blijven dweilen bij een lopende kraan.

Sluit je vandaag nog aan bij DierAnimal. Sluit daarmee aan bij de snelst groeiende nieuwe internationale politieke beweging die staat voor het welzijn van dier, mens en planeet.

#dieranimal #politiekpartij #dieren #belgie #zoonose #animalpolitics

De tikkende tijdbom waar politici selectief doof voor zijn

Je zou ook interesse kunnen hebben in