Terwijl bij ons de stad Gent er in 2021 niet beter op vindt om de slachtkosten voor het offerfeest terug te betalen met belastinggeld, laten we hier een ander geluid horen uit de moslimwereld.

Duidelijke boodschap

“Ik doe niets anders dan de aanbevelingen van de Wereld gezondheidsorganisatie in verband met de gezondheidsrisico’s van vlees in de praktijk toe te passen in mijn hospitaal.”

En nog:

“Ik zet mijn patiënten aan om niet het voedsel te eten dat er in de eerste plaats voor zorgde dat ze in het ziekenhuis terecht kwamen. Natuurlijk zullen mensen daardoor niet noodzakelijk hun eetgewoonten veranderen. Maar het geeft wel de duidelijke boodschap dat als ze willen vermijden om weer ziek te worden en het hospitaal terecht te komen, dat dit het soort voedsel is wat je nodig hebt.”

Goede voorbeeld

Bovenstaande woorden zijn van Georges Hayek, eigenaar en manager van Hayek Hospital in Beiroet, Libanon. Dat ziekenhuis is het eerste volledig vegan ziekenhuis ter wereld. Dokter Hayek dwong zijn visie niet op aan zijn personeel, maar nam de tijd om met hen te discussiëren en hen een opleidingsprogramma te laten doorlopen totdat zelf de meest sceptische dokter was overtuigd. Als gevolg van die aanpak is het voltallige ziekenhuispersoneel zelf de beste ambassadeur geworden van plantaardig eten en zijn ze perfect in staat om alle vragen en twijfels van de patiënten weg te nemen.

Goede voorbeelden komen niet per definitie uit het Westen. Dit ziekenhuis zet het goede voorbeeld voor de rest van de wereld. Welk Belgisch ziekenhuis wordt de eerste om verder te gaan met dit pionierswerk?

Voortrekkers

Georges Hayek verzorgde een gesmaakte workshop op het voorbije Animal Politics Foundation congres “Saving the World with Fork and Knife”.

De dierenpartijen lopen voorop om de evolutie naar een diervriendelijke, plant-based samenleving politiek in een stroomversnelling te brengen.

Word lid van deze beweging en sluit je aan bij DierAnimal.

#dieranimal #animalpolitics #foodrevolution #teamplanet

Eerste 100% vegan ziekenhuis

Je zou ook interesse kunnen hebben in