We weten niet of de eigenaars van het “pompeus duurzaam” gerenoveerde kantoorgebouw op de iconische hoek van de Brusselse Nieuwstraat en de Kruidtuinlaan opgezet waren met hun nieuwe huurder die op het gelijkvloers twee niveaus inpalmt …

Ontbrekende schakel

Op het dak van het gebouw: de “hangmat”, een opzichtige constructie met zonnepanelen, die het een aura van duurzaamheid geven. En op de grond: fastfoodketen KFC, een van de wereldwijde kampioenen in voedselverspilling en dierenmishandeling.

Het gebouw is daardoor een regelrecht symbool geworden van “dweilen met de kraan open”, van de ontbrekende schakel in het klimaatdenken: het soelaas komt immers niet (alleen) van hoogdravende technologische hoogstandjes, maar van ingrepen aan de basis van ons economisch systeem.

Voedselrevolutie

De noodzaak om de veehouderij af te bouwen en de noodzaak om ons voedselsysteem te hervormen naar een plantaardig landbouwsysteem in gesloten kringloop en in harmonie met de natuur dringt niet door bij de huidige politici, en is vaak afwezig in het eisenpakket van veel strijders voor het klimaat.

Daarom alleen al zal ook de vlag van DierAnimal wapperen op de klimaatmars van 10 oktober 2021 in Brussel.

Kom jij ook?

Sluit je aan bij de wereldwijde beweging van dierenpartijen die een #FoodRevolution willen.

Kies je taal en teken de petitie hieronder.

Hartelijk dank!

#dieranimal #politiekepartij #dieren #planeet #klimaat #BackToTheClimate #animalpolitics #teamplanet

En nu #BackToTheClimate

Je zou ook interesse kunnen hebben in