Goed nieuws!

De bontindustrie lijkt af te kalven in een steeds versnellend tempo. Gisteren, 24 juni 2021 viel het nieuws dat de producent van het Noord-Amerikaanse kledingmerk Canada Goose stopt met bont.

Archetype

De dierenrechtenorganisaties hebben gewonnen! Canada Goose stopt volgend jaar definitief met bont. Dit is een ongelofelijk krachtig signaal, want het merk is een archetype van de bontindustrie met een enorm zakencijfer.

De jassen van het merk, met hun kenmerkende bontkraag van coyotehuid en hun voering in ganzendons, zijn al decennialang een doorn in het oog van de echte dierenliefhebbers. De jassen van het merk liggen aan de oorsprong van de bontkraagjesmode die ook bij ons de voorbije jaren opgang maakte in het straatbeeld.

Bravo voor de inzet van PETA. De NGO PETA had van het merk doelwit nummer één gemaakt, met vrijwel dagelijkse straatacties voor de vlaggenschipwinkel in New York. De organisatie gaat het merk nu begeleiden om ook te stoppen met het gebruik van vogeldons voor de voeringen.

Definitieve klap

De jacht op de coyotes voor hun vacht was bijzonder wreed. Trappers bezaaiden het leefgebied van de coyotes met stalen klemmen. Dieren die erin vastraakten stierven een langzame pijnlijke dood, vaak door verhongering. Het kwam vaak voor dat moedercoyotes, wanhopig gescheiden van hun kroost, hun eigen ledematen afbeten om zich uit de klemmen te bevrijden.

Laat ons hopen dat de coyotejacht voor bont nu de definitieve klap heeft die ze verdient. En dat geen andere spelers de markt overnemen.

Weg met alle bont

Bontkragen zijn niet knap of trendy. Bont is de huid van mooie dieren die wordt gedragen door lelijke mensen

DierAnimal wil niet alleen bontfokkerij of jacht verboden zien. We willen ook dat alle handel en verkoop van bontproducten definitief verboden wordt, zonder enige uitzondering.

Dat kan alleen als de wetten veranderen. En daarom heeft dierenactivisme ook een politieke vleugel nodig.

Sluit je dus aan bij DierAnimal en de groeiende internationale beweging van dierenpartijen.

Goed nieuws voor de coyotes

Je zou ook interesse kunnen hebben in