Paarden hebben recht op vrijheid. En vooral op bewegingsvrijheid.

Wie als dierenliefhebber de Olympische Spelen van 2021 in Tokio volgde, zal bij de discipline paardendressuur gevoelens van afkeer en walging hebben gevoeld.

Een sportverslaggever gaf de volgende commentaar bij de zege van het Duitse team:

“Paardendressuur is niet het persen van een paard in een sjabloon, maar het zachtjes ontwikkelen van zijn talenten tot een nobel silhouet.”

Totale onderwerping

Dat is onzin en cognitieve dissonantie ten top. Geen enkel paard loopt in de natuur met de kin en lippen zo onnatuurlijk dicht bij de borst of draaft ter plaatse of zijwaarts met de poten gekruist.

Dat kan alleen maar na een psychisch en fysisch zwaar belastende conditionering die lijdt tot de totale onderwerping van die prachtige, gevoelige dieren.

Geen toeval dat paardensport op hoog niveau door superrijken wordt beoefend, die kicken op een superioriteitsgevoel.

De paardensport is corrupt, ziet paarden enkel als winstobjecten.

Als het paard niet meer voldoende presteert of gewond raakt wordt het meestal verkocht of direct naar de slacht gestuurd.

We suggereren dan ook dat de ruiters in de toekomst zelf het parcours afleggen, verkleed als paard, om het aan den lijve te ervaren.

Vijfkamp

Bovenstaande woorden over de paarden”sport” waren nog maar koud of de Duitse paardentrainster/coach Kim Raisner werd gediskwalificeerd en verbannen uit Tokyo wegens geweld tegen een paard.

Met de woorden: “Sla hem maar hard !” spoorde ze ruiter Annika Schleu aan het paard Saint Boy eerst met de zweep te slaan, en haalde ze vervolgens zelf met haar vuist uit naar het paard.

In de vijfkamp worden ruiters en paarden uitgeloot en moeten dan een parcous afleggen. Saint Boy weigerde meerdere keren een hindernis te nemen. Daardoor miste Schleu wellicht een gouden medaille. Tot grote ego-frustratie van Schleu en woede van Raisner. Die op het onschuldige paard werden uitgewerkt.

Winstobjecten

Bovendien werd het paard “Jet Set”, van de Zwitserse ruiter Robin Godel meteen geëuthanasieerd na een val tijdens het crossparcours. Dat toont nog maar eens wat “liefde voor paarden” betekent voor de paardensportwereld. Paarden worden gewoon gebruikt als winstobjecten en om het eigen menselijk ego te strelen.

De paardensportwereld bewijst hiermee zelf nog maar eens dat ze niet meer is dan een maffia die leeft van geweld op en exploitatie van paarden.

Paardensport is geen sport.

Paardensport is dierenmishandeling.

Paardendressuur en paardensport horen niet op Olympische Spelen.

Wil jij ook het einde van de paardensport?

Sluit je aan bij onze beweging. Word lid van DierAnimal.

#dieranimal #politiekepartij #dieren #paarden #planeet #natuur #mensen #animalpolitics #0lympischeSpelen #0lympischeSpelenTokio

Het ware aangezicht van de paardensportwereld

Je zou ook interesse kunnen hebben in