Wat onderneemt een regeringsleider om verdere risico’s op dodelijke zoönosen te beperken? Of om de klimaatopwarming af te remmen?

Als het van het voorbeeld van onze eigen federale eerste minister Alexander De Croo afhangt, zijn we in ieder geval in België in wel, zeer, zeer slecht gezelschap. Zijn charmebezoekje, publiek gepost op zijn Facebookpagina, is een regelrechte lofzang op schaalvergroting van veehouderij en melkindustrie.

Toekomstige generaties

In België draait klassieke politiek nog altijd rond handjes schudden en vriendjes maken in plaats van met wils- en daadkracht de soms onpopulaire maatregelen te nemen die aan onze jeugd en toekomstige generaties tenminste nog een hoopvol perspectief zouden geven.

Wij vragen ons af wat alle Belgische slachtoffers van de recente overstromingsrampen wel moeten denken van zoveel lichtzinnigheid in de Belgische politiek rond de oorzaken van de klimaatontsporing.

Aanjagers

De Q-koorts epidemie op geitenboerderijen tussen 2007 en 2010 in Nederland besmette naar schatting tussen de 50.000 en 100.000 Nederlanders, duizenden werden ziek waarvan sommigen tot op vandaag nog steeds onder de gevolgen lijden.

De melkvee-industrie, de intensieve veehouderij en de vleesindustrie zijn één van de grootste aanjagers van de klimaatopwarming en zorgen wereldwijd voor zware degradatie van bodems, ontbossing, ernstige vervuiling van oppervlaktewater en bodemwater. De waterkwaliteit in Vlaanderen blijft al decennialang tot de slechtste ter wereld behoren.

Voor geitenzuivel moeten geiten zwanger worden gemaakt en bij elke bevalling moeten ze direct worden gescheiden van hun jongen om de melk af te staan aan mensen.

Stop business as usual

Kies uw kamp.

Dieren zijn individuen, geen melkmachines.

Sluit aan bij de groeiende protestbeweging die vindt dat het afgelopen moet zijn met “business as usual”.

Sluit je aan bij DierAnimal.

#dieranimal #dieren #dierenrechten #politiek #klimaat #klimaatcrisis #zoonose #animalpolitics #teamplanet

In slecht gezelschap

Je zou ook interesse kunnen hebben in