Dit jaar 2021, tussen 19 en 23 juli meerbepaald, is het moment voor het traditionele offerfeest in de Islam.

Daarbij worden traditioneel dieren ritueel geslacht.

Nochtans was het offerfeest, net zoals vergelijkbare feesten in andere religieuze tradities zoals Thanksgiving, Kerstmis of Pasen, oorspronkelijk bedoeld als een feest van vrede en verbroedering.

Vegan moslimactivisten

Daar hebben bloedvergieten en overdadige vleesconsumptie niks mee uitstaans.

Het offerfeest wordt soms aangegrepen om de Islamieten als bevolkingsgroep te stigmatiseren. Ten onrechte. We zouden ons beter druk maken over onze eigen kerstkalkoen of het paaslam.

Wie vrij van zonde is, werpe de eerste steen.

Laten wij dit jaar alle Islamieten die kiezen voor een “Green Eid” of een vegan offerfeest, een hart onder de riem steken. Bravo!

Sommigen, zoals de Indiase vegan moslimactivist Altab Hossein, kiezen openlijk voor vasten in plaats van vlees eten voor het offerfeest. Het openlijk weigeren van deelname aan een traditionele Eid is voor sommigen van hen zelfs niet zonder risico’s voor hun eigen veiligheid.

Brussel

In Vlaanderen en Wallonië is onverdoofd ritueel slachten wettelijk verboden sinds 2019. Het blijft verder uiteraard een schande dat in het Brussels Gewest tot op vandaag het onverdoofd slachten toegelaten blijft. Geen enkele van de in het parlement zetelende partijen of individuen onderneemt actie om zo’n verbod, dat nochtans gesteund wordt door naar schatting 86% van de Brusselaars, te laten stemmen. De zaak zit politiek momenteel muurvast.

Wat kan jij doen?

Ga voluit voor een plantaardig eetpatroon.

Ook bij de Islamieten kiezen meer en meer mensen voor een plantaardig eetpatroon.

Samen sterker tegen exploitatie van dieren! Op naar een plantaardige samenleving!

Sluit je aan bij DierAnimal en de groeiende internationale beweging van dierenpartijen die een eind wil maken aan de onrechtvaardige behandeling van dieren en natuur in onze samenleving.

#dieranimal #politiekepartij #belgie #dieren #planeet #mensen #GreenEid #VeganEid #govegan

Kies voor een #GreenEid

Je zou ook interesse kunnen hebben in