Constanza Adonis Villalon

Beste leden, beste militanten,

Allereerst, bedankt! Bedankt om ons te volgen, om onze publicaties te delen, om ze leuk te vinden, om ons te steunen, om commentaar te geven, om ons zoveel hartjes, foto’s van kleine katjes te sturen,…
Dank u wel!

Ik laat jullie weten dat ik tengevolge een persoonlijke beslissing in het buitenland ga wonen.
Maar de partij blijft in goede handen en ook ik zal er altijd voor zorgen dat alles goed gaat met DierAnimal.
Zo’n mooi project, waaraan dagelijks hard voor gewerkt wordt.

Elk klein gebaar, zoals, het delen van de publicaties, elke minuut, elk uur gewijd aan dit mooie project, doet ons groeien en maakt ons sterker.
Ons partij mag dan nog klein zijn, het is een kleine partij met grote ideeën, die bestaat uit leden met een groot hart voor iedereen!

In de politieke sfeer hebben de dieren alleen ons. Er is dus geen sprake van dat we ze in de steek laten.
Samen met de twee andere medeoprichters, Peter Verhaegen en Giuseppe Polito, hebben we gedurende bijna 3 jaar lang hard gewerkt om de partij op te richten.

Daarvoor heb ik een deel van mijn leven opgeofferd, net als Giuseppe en Peter. Zoals sommigen van u weten, heb ik mij op 32-jarige leeftijd aan de universiteit ingeschreven. Het is tijdens al die studiejaren niet gemakkelijk geweest, ik heb de zomers niet meer voorbij zien gaan, en evenmin de maanden januari. Ik werkte naast mijn studies als stewardess, en ik ging naar de lessen voor of na mijn vluchten.

De oprichting van een partij vereist een totale investering, het geven van zichzelf. Wij telden de uren niet. Je steekt er je hart en ziel in.
Dat is wat er nodig is voor de dieren, die dagelijks worden gemarteld en gedood in veehouderijen, laboratoria, boerderijen, slachthuizen,…
DierAnimal zou niet bestaan als ik er niet was, als Peter er niet was, als Giuseppe er niet was. Dit is een feit.

Ik ben blij dat ik deze twee grote mannen aan mijn zijde heb gehad in deze fase, die overigens de moeilijkste is: de oprichting van een nieuwe politieke partij. Peter Verhaegen en Giuseppe Polito, bedankt! Bedankt en nogmaals bedankt! Je hebt me vanaf het begin gevolgd in dit gewaagde project. Jullie vertrouwden me en ik kan jullie nooit genoeg bedanken.

De partij wordt nog steeds gedragen door deze twee grote mensen die veel in de schaduw werken, maar zonder wie we dit alles nooit hadden kunnen opzetten. Dank aan Delphine Rens die ook veel in de schaduw heeft gewerkt. Dank aan alle voorzitters van de lokale afdelingen, aan alle militante.s.n, aan iedereen die op ons heeft gestemd, aan u die ons volgt.

Politiek is een langetermijnproject. Geen enkele partij kwam van de ene op de andere dag aan de macht. Kijk naar de leeftijd van de politieke partijen in België en vergelijk met ons. Kijk waar we nu al staan, na ietsje meer dan twee jaar, met een bespottelijk budget.
Ja, ik ben trots, heel trots. Je moet trots zijn als je zo’n resultaat bereikt. We hebben een eerste dierenrechtenactiviste als volksvertegenwoordigster in een Parlement in België geplaatst. Victoria Austraet draagt op briljante wijze de idealen van onze hele partij!

Ik hoop met heel mijn hart en met heel mijn ziel dat we bij de volgende regionale en federale verkiezingen nog veel meer zetels zullen winnen en men kan ook dromen van de Europese verkiezingen. Wat het succes bij de gemeentelraadsverkiezingen betreft, daar heb ik niet de minste twijfel over, als jullie jullie organiseren en rustig werken met een vast doel.

DierAnimal zal blijven en verder groeien, totdat alle kooien leeg zijn.
Laten we van onze partij houden en haar beschermen. Het is het mooiste geschenk dat ieder van jullie aan de dieren kan doen.

Als kleine partij hebben we geen recht op dotaties. Wij danken u van harte voor uw lidmaatschap en/of het volgen van onze pagina, en als u anderen om u heen kunt overtuigen om lid te worden, een donatie te doen en/of onze pagina te volgen, dan draagt u nogmaals een steentje bij.

Het nieuws heeft u misschien verbaasd, maar net als de oprichtster van de Nederlandse Partij voor de Dieren, Marianne Thieme zegt:
« Het is nooit goed om te wachten met besluiten tot deze voorspelbaar worden ».
Maar « Denk niet dat ik wegga ».

Dit is alleen maar een « tot ziens » !

Ik zal altijd aan uw zijde staan bij de toekomstige verkiezingen om te winnen!

Constance Adonis Villalon

Tot ziens !

Je zou ook interesse kunnen hebben in